piątek, 5 kwietnia 2013

Sałatka z tuńczyka

sałatka z tuńczyka

Składniki:

  • czerwona papryka
  • 4 ugotowane jajka
  • 4-5 ogórków konserwowych
  • puszka kukurydzy
  • puszka tuńczyka w zalewie własnej
  • pęczek zielonej pietruszki 
  • kilka łyżek majonezu i jogurtu naturalnego 
  • sól, pieprz , zielona czubryca i inne ulubione przyprawy. 

Wykonanie: 
Tuńczyk odsączyć z zalewy i rozdrobnić widelcem na drobne kawałki. Jajka ugotować na twardo, po wystygnięciu obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Kukurydzę odsączyć na sitku z zalewy , dodać do wszystkich składników. Paprykę i ogórki konserwowe pokroić w grubą kostkę , wszystkie składniki dokładnie razem wymieszać. Dodać 2 łyżki majonezu i parę łyżek jogurtu naturalnego, do smaku dodać sól , świeżo zmielony pieprz , odrobinę zielonej czubrycy. Pęczek zielonej pietruszki opłukać i pokroić drobno, a następnie dodać do sałatki. 
Smacznego :-) 


sałatka z tuńczyka

Brak komentarzy:

Zobacz także:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...