sałatka z tuńczyka |
Składniki:
- czerwona papryka
- 4 ugotowane jajka
- 4-5 ogórków konserwowych
- puszka kukurydzy
- puszka tuńczyka w zalewie własnej
- pęczek zielonej pietruszki
- kilka łyżek majonezu i jogurtu naturalnego
- sól, pieprz , zielona czubryca i inne ulubione przyprawy.
Wykonanie:
Tuńczyk odsączyć z zalewy i rozdrobnić widelcem na drobne kawałki. Jajka ugotować na twardo, po wystygnięciu obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Kukurydzę odsączyć na sitku z zalewy , dodać do wszystkich składników. Paprykę i ogórki konserwowe pokroić w grubą kostkę , wszystkie składniki dokładnie razem wymieszać. Dodać 2 łyżki majonezu i parę łyżek jogurtu naturalnego, do smaku dodać sól , świeżo zmielony pieprz , odrobinę zielonej czubrycy. Pęczek zielonej pietruszki opłukać i pokroić drobno, a następnie dodać do sałatki.
Smacznego :-)
sałatka z tuńczyka |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz