czwartek, 8 września 2016

Pasta jajeczna Thermomix




Pasta jajeczna - wykonanie thermomix

Składniki : 
30-40 dkg cebuli przekrojonej na pół 
6 jajek ugotowanych na twardo 
2 łyżki majonezu 
1-2 łyżka świeżego koperku (opcjonalnie) 
1 szczypta pieprzu 
1 łyżeczka soli ziołowej 
2 łyżeczki łagodnej musztardy 

Wykonanie : 

Do naczynia miksującego włożyć cebulę przekrojoną na pół , rozdrobnić 3 sekundy , obrót 5.
Zgarnąć cebulę kopystką i ewentualnie ponownie rozdrobnić. 
Dodać obrane jajka , majonez ,pieprz , sól ziołową , posiekany koperek i musztardę.
Wszystko zmiksować 20 sekund obrót 3,5.Pastę podawać jako dodatek do pieczywa. 

Brak komentarzy:

Zobacz także:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...